کار با تجهیزات دارای ولتاژ بالا میتواند بسیار خطرناک باشد، بهویژه اگر نکات ایمنی برق رعایت نشود. با توجه به این واقعیت، جای شگفتی نیست که برقگرفتگی یکی از بزرگترین عوامل مرگ در محیطهای کاری است. با خرید کفپوش عایق برق استاندارد و باکیفیت میتوان این ریسک را کاهش داد. در ادامه به بررسی بیشتر انواع کفپوش عایق برق میپردازیم.
کفپوش عایق برق چیست و چرا اهمیت دارد؟
کفپوش عایق برق یک پوشش مخصوص است که جهت محافظت از برقگرفتگی استفاده میشود. این کفپوش از لاستیک یا دیگر مواد عایق ساخته میشود و در مکانهایی که پرسنل ممکن است در معرض برق ولتاژ بالا قرار گیرند کف ساختمان قرار داده میشود. کفپوش عایق اتاق برق میتواند در نزدیکی پنلهای برق، تابلوهای برق یا ماشینآلات سنگین نصب شود. بهبیان دیگر این کفپوشها بهعنوان یک مانع میان شخص و زمین عمل میکند. بهکمک کفپوش عایق، هنگام تماس شخص با جریان برق ولتاژ بالا، از عبور جریان برق از بدن جلوگیری میشود. معادل کفپوش عایق برق به انگلیسی electrical insulation mat است.
استفاده از فرش عایق برق در محیطهای صنعتی و الکتریکی جهت تامین ایمنی پرسنل حیاتی تلقی میشود. کفپوش عایق برق استاندارد با ارائه یک سطح امن برای نیروهای فنی از سوانح بالقوه پیشگیری میکند. اهمیت کفپوش عایق برق بهویژه در محیطهایی که دارای برق با ولتاژ بالا هستند یا خطر سوانح برقی وجود دارد، قابل توجه است. استفاده از این کفپوشها نه تنها از برقگرفتگی جلوگیری میکند بلکه میتواند از آسیب به تجهیزات، وقفه در کار و طرح شکایتهای حقوقی نیز پیشگیری کند.
مزایای استفاده از انواع کفپوش عایق برق عبارتند از:
- ایمنی افراد: کفپوش عایق برق ریسک برقگرفتگی را بهمیزان قابل توجهی کاهش میدهد و محیطی امنتر را برای نیروهای فنی به ارمغان میآورد.
- دوام: کفپوش عایق برق استاندارد و باکیفیت جهت کار در محیطهای صنعتی طراحی شده است. کفپوش صنعتی یک راه حل بادوام را برای ایمنی شما در طولانیمدت فراهم میکنند.
- حفاظت از تجهیزات: استفاده از کفپوش عایق برق علاوه بر حفاظت از افراد در برابر شوک الکتریکی، از آسیب به تجهیرات نیز جلوگیری میکند.
- محیط کاری بهتر: سوانح الکتریکی میتوانند باعث وقفه در کار شرکت شما و در برخی موارد طرح دعویهای حقوقی شود. کف پوش عایق برق میتواند با پیشگیری از این عواقب، محیط کاری شما را بهبود بخشد.
انواع کفپوش عایق برق بر اساس ولتاژ
کفپوش یا تشک عایق برق براساس ولتاژ به سه دسته تقسیم میشوند:
1 . کفپوش عایق برق فشار ضعیف
کفپوش عایق برق فشار ضعیف برای مکانهایی طراحی شده که سیستمهای الکتریکی در ولتاژ کمتر از 1000 ولت کار میکنند. این کفپوشها عموما در ساختمانهای مسکونی، ادارات کوچک و سایر محیطهایی که سیستمهای برقی دارای ولتاژ بالا نیستند کاربرد دارد.
خرید کفپوش عایق برق فشار ضعیف
تهران سوییچ آماده فروش انواع کفپوش عایق برق فشار ضعیف استاندارد دارای تاییدیههای بینالمللی ABB و CESI است. همانطور که در قسمت ابعاد کفپوش عایق برق Sichern ذکر شده، اين کفپوش که در ضخامت 3 میلیمتر طراحی شده و تاييد شده آزمايشگاه گروه برق فشار قوی پژوهشگاه وزارت نيروی ايران است موجود مي باشند. این محصولات که دارای استاندارد IEC60243-1(1998) هستند در رنگهای متنوع از جمله آبی روشن، آبی تیره، قرمز، سبز، نارنجی، زرد، طوسی و مشکی به مشتریان ارائه میشود. عرض این کفپوشها یک متر بوده و تست ولتاژ این کفپوش تا 6000 ولت بوده که جهت جلوگیری از برقگرفتگی اپراتور در هنگام کار با تابلوهای 400 ولت تا 1000 ولت استفاده میشود.
جهت خرید یا اطلاع از قیمت کفپوش عایق برق 1000 ولت تماس بگیرید.
2. کفپوش عایق برق فشار متوسط
کفپوش عایق برق فشار متوسط جهت استفاده در نزدیکی سیستمهای برقی با ولتاژی بین 1000 تا 35000 ولت مناسب است. این کفپوشها در مکانهای صنعتی، ساختمانهای تجاری بزرگ و بهطور کلی مکانهایی با سیستمهای برقی دارای ولتاژ متوسط استفاده میشوند. این کفپوشها در مقایسه با نمونههای فشار ضعیف، عایق بهبودیافته و ماندگاری بیشتری دارند و برای محیطهای با ولتاژ بالاتر ضروری هستند.
خرید کفپوش عایق برق فشار متوسط
کفپوشهای عایق برق فشار متوسط تهران سوییچ برای استفاده در محیطهایی با ولتاژ تا 24 کیلوولت مناسب است. انواع مختلف اين نوع کفپوش عايق برق مناسب جهت تابلوهای برق 6.6 کيلو ولت، 12 کیلوولت، تابلوهای 20 کیلو ولت، جلوی تابلوهای خازنهای 6.6 اطراف ترانس LVSA، اطراف ترانس utility، اطراف ترانس ارت، پست برق آسياب مواد و پست برق سنگشکن، ميل فن، بارگيرخانه و کولینگ تاور میباشد. جهت آشنایی با طرز کار کفپوش عایق برق به این صفحه مراجعه کنید.
این کفپوشها همچنین برای ولتاژهای 7.3 کیلوولت، 12 کیلوولت و 20 کیلوولت، ضخامت 3 میلیمتر و بهصورت رولهای 10 متری با عرض یک متر در رنگهای مختلف موجود و آماده تحویل هستند. این محصولات دارای استاندارد IEC60243-1(1998) و تایید شده توسط آزمایشگاه گروه برق فشار قوی پژوهشگاه وزارت نیروی ایران است.
جهت خرید کفپوش عایق برق فشار متوسط با تهران سوییچ تماس بگیرید.
3. کفپوش عایق برق فشار قوی
کفپوش عایق برق فشار قوی برای محیطهای با ولتاژ بیشتر از 35000 ولت طراحی شده است. این نوع کفپوشها در محیطهای دارای ولتاژ بالا همچون نیروگاه برق، پست برق و مجتمعهای صنعتی عظیم بکار گرفته میشوند. کف پوش عایق برق فشار قوی بالاترین سطح از ایمنی را تامین کرده و طوری طراحی شده که سختترین شرایط تابآوری داشته باشد و ایمنی پرسنل رو حفظ کند.
قیمت کفپوش عایق برق فشار قوی
انواع کفپوش عایق برق فشار قوی تهران سوییچ برای استفاده در محیطهایی با ولتاژ تا 65 کیلوولت مناسب است. از آنجا که فیلر کربن بلک (به انگلیسی Carbon Black) مقاومت الکتریکی را بهشدت کاهش داده و باعث نوسان میزان رسانایی در نقاط مختلف کامپاند میشود، شرکت آلمانی Sichern اقدام به اصلاح فرمولاسیون و جایگزین کردن این فیلر با افزودنیهای خاص کرده بهنحوی که از نظر هدایت جریان الکتریسیته ینز به خواص عایقی بسیار بالایی دست یافته است و میانگین ولتاژ شکست این محصول با ضخامت 4 میلیمتر به 65 کیلو ولت میرسد.
از مشخصههای برتر کفپوش عایق برق Sichern، تولید لایه به لایه با ضخامتهای کمتر از یک میلیمتری است که این فناوری ضمن تقویت و توزیع یکسان مقاومت الکتریکی در تمام سطح ورق کفپوش، نقاط ضعف موضعی احتمالی را نیز همپوشانی میکند.
کفپوش عایق برق با ضخامت 4 میلیمتر با مقاومت الکتریکی تا 36 کیلوولت، 57 کیلوولت و 65 کیلوولت بهصورت رولهای 10 متری با عرض یک متر، با رنگهای متنوع آماده تحویل است. این محصول دارای استاندارد IEC60243-1(1998) است.
جهت خرید یا اطلاع از قیمت کفپوش عایق برق فشار قوی با تهران سوییچ تماس بگیرید.
انواع کفپوش عایق برق بر اساس جنس
کفپوش عایق برق انواع مختلفی براساس جنس دارد که در زیر به آنها اشاره میشود:
1. کفپوش لاستیکی عایق برق
کفپوش لاستیکی عایق برق بهخاطر نرمی و دوام بالای خود بسیار محبوب است. این نوع کفپوش عایقپذیری عالی به ارمغان آورده و در محیطهای صنعتی و تجاری مختلف استفاده میشود. کفپوشهای لاستیکی بهطور خاص برای محیطهای با ولتاژ متوسط مناسب بوده و نیز ماندگاری بالایی دارند.
مزایا و معایب کفپوش لاستیکی عایق برق
مزایا: انعطافپذیری، مقاوم در برابر خراش، دوام و ایمنی بالا.
معایب: ممکن است در محیطهای با ولتاژ بسیار بالا مناسب نباشد. همچنین قیمت کفپوش لاستیکی عایق برق ممکن است بالاتر باشد.
2. کفپوش عایق برق PVC
مقدور بهصرفه بودن و نصب آسان از ویژگی بارز کفپوش PVC است. کفپوشهای ساخته شده با پیویسی در محیطهای متنوعی از جمله مراکز تجاری و تولیدی کاربرد دارند. این کفپوشها سطح مناسبی از عایق را فراهم کرده و در برابر مواد شیمیایی و رطوبت مقاوم هستند.
مزایا و معایب کفپوش عایق با جنس پیویسی
مزایا: ارزان، نصب آسان و مقاوم در برابر مواد شیمیایی و رطوبت. مناسب برای محیطهای با ولتاژ پایین تا متوسط.
معایب: دوام کمتر نسبت به کفپوش لاستیکی، همچنین ممکن است برای محیطهای با ولتاژ بسیار بالا عایقبندی مناسبی نداشته باشد.
3. کفپوش عایق برق اپوکسی (Epoxy)
کفپوش عایق برق اپوکسی بسیار بادوام بوده و سطح عایقبندی آن برتر از دیگر کفپوشها است. این نوع کفپوش اغلب در محیطهای با پرخطر و دارای ولتاژ بالا همچون نیروگاه برق و پست برق بهکار گرفته میشود. قیمت کفپوش عایق برق اپوکسی نسبت به انواع دیگر گرانتر است. بد نیست بدانید که بهدلیل کیفیت و دوام بالای اپوکسی، از آن برای ساخت کفپوش آزمایشگاهی نیز استفاده میشود.
مزایا و معایب کفپوش
مزایا: ماندگاری بالا، عایقبندی ممتاز، مقاومت در شرایط محیطی سخت و دوام در برابر ولتاژ بسیار بالا.
معایب: قیمت بالاتر و نصب دشوارتر نسبت به کفپوشهای لاستیکی و PVC.
ویژگیهای مهم یک کفپوش عایق برق خوب
مقاومت در برابر مواد شیمیایی
قابلیت عایقبندی فرش عایق برق میتواند پس از تماس با مواد شیمیایی کاهش یابد یا از بین برود. بنابراین دوام در برابر مواد شیمیایی مختلف در محیط کار از اهمیت برخوردار است.
مقاومت در برابر سایش
محیطهای کاری صنعتی عموما عاری از شرایط سخت و خشن نیستند. دوام کفپوش عایق برق در برابر سایش و پاره شدن بهخاطر رفت و آمد افراد و تجهیزات روی آن ضروری است.
مقاومت در برابر شعله
برای اطمینان از ایمنی نیروها و تجهیزات، کفپوش عایق برق باید در برابر حریق از خود مقاومت نشان دهد و به گسترش آتشسوزی احتمالی دامن نزند.
مقاومت در برابر لغزش
ویژگی مقاومت در برای لغزش کفپوش جهت حفظ امنیت و ایمنی محیط کاری ضروری است.
عایق حرارتی
یک کفپوش عایق برق برای محافظت ار کارکنان و تجهیزات از حرارت بیش از حد، باید از ویژگی عایق حرارتی برخوردار باشد.
کاربردهای کفپوش عایق برق
1. کفپوش لاستیکی عایق برق: ایدهآل برای محیطهای دارای ولتاژ متوسط مانند مراکز تولیدی، اتاق برق و محیطهای صنعتی.
2. کفپوش عایق برق PVC: با توجه به قیمت ارزان و نصب آسان، اغلب در مراکز تجاری، محیطهای با ولتاژ پایین تا متوسط و مراکز تولیدی استفاده میشود.
3. کفپوش عایق برق اپوکسی (Epoxy): بهینه برای محیطهای دارای ولتاژ بسیار بالا مانند نیروگاه، پست برق و مراکز صنعتی عظیم که این از دوام بالا و سطح عایقبندی برتر کفپوش اپوکسی نشات میگیرد.
مقایسه انواع کفپوش عایق برق
جنس کفپوش عایق برق | سطح ولتاژ مناسب | ماندگاری | تماس با مواد شیمیایی | حریق | قیمت |
کفپوش لاستیکی | ولتاژ متوسط | بالا | مقاومت متوسط | مقاومت بالا | متوسط |
کفپوس PVC | ولتاژ پایین تا متوسط | متوسط | مقاومت بالا | مقاومت متوسط | پایین |
کفپوش اپوکسی | ولتاژ بالا | بسیار بالا | مقاومت بسیار بالا | مقاومت بسیار بالا | بالا |
نکات مهم هنگام خرید کفپوش عایق برق
استانداردهای مورد نیاز
پیش از خرید کفپوش عایق برق از برخورداری آن از استانداردهای ایمنی بینالمللی معتبر از قبیل IEC یا ANSI اطمینان حاصل کنید. بدین ترتیب خیال شما از بابت ایمنی در برابر شوک الکتریکی راحت خواهد بود.
ضخامت مناسب
براساس سطح ولتاژ محیط کار، هنگام خرید ضخامت مناسبی برای انواع کفپوش عایق برق انتخاب کنید. برای ولتاژهای بالا ممکن است ضخامت بیشتری نیاز باشد.
روش نصب
نصب صحیح انواع کفپوش عایق برق ضروری است. این عمل را به متخصصات بسپارید تا ایمنی برق بهصورت ماندگار تامین گردد.
نگهداری و تعمیرات
بازدید و بررسی مداوم و تعمیر مرتب کفپوشها جهت افزایش طول عمر آنها و نیز تامین ایمنی پایدار شما ضروری است.
سوالات متداول
تفاوت کفپوش عایق برق با کفپوش معمولی چیست؟ برخلاف کفپوش معمولی، کفپوش عایق برق بهطور خاص جهت ممانعت از جریان برق طراحی شده تا از شوکهای الکتریکی و برقگرفتگی پیشگیری کند.
چگونه کفپوش عایق برق را انتخاب کنیم؟ پیش از خرید کفپوش عایق برق باید مواردی همچون سطح ولتاژ و میزان دوام را در نظر گرفت و از همه مهمتر کفپوشی را انتخاب کنید که از کیفیت و استانداردهای ایمنی مناسب برخوردار باشد.
عمر مفید کفپوش عایق برق چقدر است؟ با نگهداری صحیح، کفپوش عایق برق میتواند تا چندین سال برای شما کار کند. هرچند بسته به جنس کفپوش و محیط مورد استفاده این زمان میتواند دستخوش تغییر شود.
برچسب ها ابعاد کفپوش عایق برق Sichern, انواع کفپوش عایق برق, انواع ولتاژهای کفپوش عایق برق, طرز کار کفپوش عایق برق, فروش کفپوش عايق برق, کفپوش عایق برق, کفپوش عایق برق 1000 ولت, کفپوش عایق برق تائیدیه دار, کفپوش عایق برق فشار قوی, کفپوش عایق برق فشار متوسط, نصب کفپوش عایق برق
بازخورد: دستورالعمل کفپوش عایق برق ,کفپوش عایق برق, کفپوش عایق برق تهران سوئیچ